Appleweetjes

Apple Watch krijgt slaapfunctie dankzij watchOS 6

Apple profileert zich meer en meer als een gezondheidsbedrijf. Dat is goed op te merken met wat ze allemaal trachten te bereiken met de Apple Watch. Het toestel is in staat om een elektrocardiogram te maken en je te motiveren om meer te bewegen.

Maar wat veel vergeten wordt is dat slaap essentieel is voor het goed functioneren van je lichaam en geest. De dag van vandaag kan je je slaap analyseren met diverse Apple Watch applicaties van andere fabrikanten. Grote afwezige is Apple zelf ondanks hun overname van het Finse bedrijf Beddit dat gespecialiseerd is in slaapanalyse.

Maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen dankzij watchOS 6. We wisten al eerder dat Apple werkt aan een slaapfunctie. Maar nu blijkt dat de kans groot is dat we deze zullen zien op 10 september. Het is nog niet duidelijk of deze slaapfunctie een nieuwe Apple Watch vereist of niet. Maar goed ingelichte bronnen vertellen dat er geen extra sensoren hiervoor zijn vereist. Dat betekent dus dat het in principe volledig zou kunnen werken op de bestaande Apple Watch.

De slaapfunctie ‘Time in Bed Tracking’ heeft intern de codenaam ‘Burrito’ gekregen en zal aan de hand van allerlei gegevens zoals je hartritme variabiliteit, je bewegingen, het geluid,… je slaapkwaliteit in kaart brengen.

De functie kan zelfs overweg met meerdere Apple Watches . Zo kan je bijvoorbeeld een extra Apple Watch in huis halen voor deze slaapfunctie terwijl je andere ‘s nachts aan de oplader ligt. Heb je maar één Apple Watch en gebruik je deze slaapfunctie dan zal de Apple Watch je op tijd herinneren om deze op te laden.

De slaapfunctie werkt samen met de wekker app. Als je bijvoorbeeld al voor de wekker bent opgestaan zal deze automatisch worden uitgeschakeld. Slaap je nog dan zal de wekker in eerste instantie afgaan op je Apple Watch. Word je nog steeds niet wakker dan zal je iPhone mee worden ingeschakeld om je te wekken. Heb je het graag allemaal wat rustiger dan kan je ervoor opteren om in eerste instantie enkel met een trilsignaal gewekt te worden.

De slaapfunctie zal ‘Niet storen’ automatisch inschakelen wanneer je gaat slapen. Op die manier wordt je zeker niet gestoord door inkomende berichten.

Op 10 september zullen we meer duidelijkheid hebben voor deze nieuwe functie. Maar de kans is alleszins groot dat het op de bestaande Apple Watch zal werken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer