Appleweetjes

Opvolger iPhone XR heeft 4GB RAM en een 6-core A13 processor

Er zijn Geekbench resultaten opgedoken die de prestatiegegevens van de opvolger van de iPhone XR weergeeft.

In de Geekbench wordt het model ‘iPhone 12,1’ getoond die is voorzien van het moederbord ID: N104AP. In eerdere geruchten wisten we al dat iPhone 12,1 het modelnummer van de nieuwe iPhone XR zal zijn. Ook de codenaam N104 was al bekend voor deze iPhone.

iPhone 12,1 - Geekbench

De resultaten kunnen vervalst zijn. Maar indien ze toch correct zijn dan zijn er enkele leuke weetjes voor deze nieuwe iPhone. Allereerst kan je opmerken dat de iPhone 4GB aan RAM geheugen zal krijgen. De huidige iPhone XR is nog voorzien van 3GB terwijl de iPhone XS en de XS Max al 4GB aan boord hebben.

De Geekbench toont verder aan dat de A13 is voorzien van zes cores. Waarschijnlijk zullen de cores exact hetzelfde verdeeld zijn zoals bij de A12 processor. Dat betekent dat er twee krachtige cores zijn en vier efficiënte maar tragere cores om de batterij te sparen. In functie van de gevraagde prestaties kan iOS kiezen welke core er wordt gebruikt. De basisfrequentie van die krachtige core blijkt 2,66 GHz te zijn. De A12 processor draait op 2,49 GHz.

iPhone 12,1 - Geekbench

De single core prestaties voor de A13 krijgen een score van 5415. Gemiddeld is deze score voor de A12 processor 4796. Opvallend is wel dat de multi-score niet veel verschillend is van de A12 processor. Zo krijgt de A13 processor een score van 11294 wat bijna identiek is met de gemiddelde score van de A12 processor die 11192 is. Het kan echter zijn dat deze gegevens nog niet reëel zijn doordat het programma Geekbench eventueel een thermische throttling activeert. Hierdoor wordt de CPU snel teruggeklokt om oververhitting te voorkomen. Zoiets gelijkaardig werd ook waargenomen met de A12 processor.

Ook de lagere cijfers die worden genoteerd op de L1 en L2 caches kan te wijten zijn aan de Geekbench app. De app zou moeite hebben om op niet vrijgegeven hardware de cachewaarden correct te lezen op de krachtige cores. Het is wachten tot de ontwikkelaar de Geekbench app hiervoor optimaliseert.

Op 10 september zullen we meer te weten komen over de opvolger van de iPhone XR.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer