Appleweetjes

iCloud mappen delen pas mogelijk met iOS 13.2

Eerder was het al mogelijkheid om bestanden met andere te delen via iCloud Drive. Maar met iOS 13 beloofde Apple ons de mogelijkheid om ook mappen te kunnen delen. Daardoor wordt Dropbox voor veel mensen overbodig.

Jammer genoeg is deze mogelijkheid volledig verdwenen in de huidige beta’s van iOS 13. Ook de mogelijkheid om bestanden te markeren als ‘offline’, zodat deze steeds beschikbaar zijn zelfs wanneer er geen internetverbinding is blijkt verdwenen. Zelfs onder de huidige beta van macOS Catalina zijn er nog steeds problemen met iCloud Drive op te merken.

Het is ontwikkelaar Max Seelemen die deze ontdekking deed. Apple heeft blijkbaar alle vernieuwingen van de iCloud Drive teruggedraaid. Waarschijnlijk gaven de nieuwe mogelijkheden nog teveel problemen. Zo is het nieuwe proces ‘iCloudDrive’ in de huidige beta verdwenen en heeft Apple opnieuw het oude proces ‘Bird’ net zoals ‘brctl’ opnieuw ge├»ntroduceerd. Deze processen verzorgen de synchronisatie.

Hierdoor lijkt het dus dat Apple heeft beslist dat mappen delen onder iCloud Drive niet beschikbaar zal zijn bij iOS 13.1. Vermoedelijk komt deze functie later beschikbaar.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer