Appleweetjes

Heeft Apple plannen om eigen cryptomunt te lanceren

Onlangs was Jennifer Bailey, Vice President van Apple Pay te gast bij CNN anker Christine Romans op een privé evenement in San Francisco. Daar bespraken ze de toekomst van mobiele betalingen, waaronder Apple Pay en de Apple Card.

Bailey liet weten dat Apple de markt van cryptomunten sterk in het oog houdt. Ze vinden het zeker en vast een interessante markt en denken dat het een interessant potentieel heeft op lange termijn.

Apple is niet het enige technologiebedrijf dat interesse toont in cryptomunten. Eerder kondigde Facebook al aan om te starten met een eigen cryptomunt, de Libra.

Sinds 2014 is Apple gestart met de mobiele betaaldienst Apple Pay. Dankzij Apple Pay kunnen gebruikers eenvoudig mobiel betalen met de iPhone, Mac of Apple Watch. Sinds eind 2018 is deze functie ook in België beschikbaar. Jammer genoeg moeten de meeste banken nog niets weten van Apple Pay.

Apple wenst voorlopig niet te bevestigen hoeveel mensen er momenteel gebruik maken van Apple Pay. Maar Tim Cook heeft eerder al wel eens gezegd dat er ongeveer 1 miljard Apple Pay transacties per maand zijn.

Tijdens het evenement kwamen er nog andere zaken aan het licht. Zo is er één nadelig gevolg aan Apple Pay. Mensen hebben steeds minder contant geld bij. Hierdoor is het iets moeilijker om een fooi te geven. Apple is zich bewust van dit probleem maar heeft nog geen goede oplossing hiervoor kunnen bedenken.

In ieder geval de betaalmarkt van nu zal binnen een paar jaar helemaal anders zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer