Appleweetjes

Skoda ondersteunt draadloze CarPlay

Met Apple CarPlay breng je de iPhone apps naar het scherm van je infotainmentsysteem van je auto. Zo kan je eenvoudig luisteren naar muziek, podcasts, audioboeken,… Je kan zelfs je favoriete navigatie app gebruiken. Berichten verstuur je tijdens het autorijden dankzij Siri. Apple CarPlay is dus bijzonder handig.

Het enige nadeel is dat je bij de meeste automerken die CarPlay ondersteunen je iPhone moet koppelen door middel van een Lightning kabel. In een tijdperk waarbij draadloos opladen steeds meer ingeburgerd geraakt is dit wel een nadeel. Aan Apple ligt het alleszins niet. Sinds iOS 9 is het al mogelijk om CarPlay draadloos te gebruiken. Maar jammer genoeg ondersteunen nog bijzonder weinig automerken deze draadloze CarPlay koppeling.

Eén van de automerken dat hier nu verandering in zal brengen is Skoda. Zij hebben een nieuwe versie van hun Smartlink technologie ontwikkelt dat een smartphone draadloos kan verbinden met hun infotainmentsysteem. Met ‘Wireless Smartlink‘ is het dus perfect mogelijk om CarPlay draadloos te gebruiken.

Skoda biedt de ‘Wireless Smartlink’ technologie al meteen aan in hun nieuwe Scala en Kamiq. Voor het bedrag van 220 euro kan je deze modellen voorzien van draadloze CarPlay. Uiteraard kan je deze optie combineren met een inductielader zodat je iPhone ook nog draadloos wordt opgeladen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer