Appleweetjes

Sonos lanceert hun eerste draagbare speaker

Sonos betreedt nu eindelijk ook de wereld van de draagbare speakers. Het bedrijf heeft net de Move aangekondigd. De speaker is vanaf vandaag te reserveren en zal vanaf 24 september 2019 wereldwijd verkrijgbaar zijn voor 399 euro.

Sonos Move: de draagbare speaker

Met Move heb je een Sonos speaker voor geweldig geluid binnen, buiten en onderweg. Move kan via wifi op het Sonos-systeem worden aangesloten, maar werkt ook met bluetooth.

Move heeft een slank, ovaal design, uitgevoerd in de kleur shadowblack. De robuuste, duurzame behuizing is bestand tegen vallen, stoten, regen en vocht, stof en vuil, uv-stralen en extreme temperaturen en heeft een IP56-rating. Als de batterij volledig is opgeladen kan de speaker tot wel tien uur lang achter elkaar afspelen. Thuis is de Move makkelijk op te laden via de meegeleverde oplaadbasis en is daardoor altijd klaar om naar te luisteren. In de slaapstand, die je automatisch inschakelt als de speaker niet wordt gebruikt, behoudt de batterij tot wel vijf dagen zijn lading. 

Uiteraard heeft de Move ondersteuning voor meer dan honderd streamingdiensten en werkt deze met AirPlay 2, Google Assistent en Alexa.

Sonos One SL de speaker die de Play:1 vervangt

Naast de Move verandert er nog wat aan het gamma van Sonos. Zo lanceert het bedrijf de One SL. Deze speaker geeft een rijk, ruimtevullend geluid net als de Sonos One, maar zonder ingebouwde microfoons. De One SL is de vervanger van de Sonos Play:1 en is vanaf 12 september 2019 wereldwijd verkrijgbaar voor 199 euro. De smart speaker is te gebruiken samen met Sonos One of met een andere One SL in dezelfde kamer als paar, voor gedetailleerd stereogeluid, of als achter-speakers in een home cinema-opstelling met de Sonos Playbar, Playbase of Beam.

Sonos One SL

Maak je huidige versterker of home cinema slimmer met de Sonos Port

Naast deze luidsprekers lanceert Sonos ook de opvolger van de Connect, namelijk de Sonos Port. Met dit toestel kan je audio streamen naar een stereo of receiver. Hij beschikt over een vernieuwde converter die digitaal naar analoog omzet, en een 12V-trigger die automatisch een versterker inschakelt als de Sonos-app daartoe opdracht geeft. De Port heeft een veelzijdig design en een matzwarte afwerking en is vanaf 12 september 2019 in beperkte oplage verkrijgbaar. Vanaf januari 2020 is Port wereldwijd verkrijgbaar voor 449 euro. 

Sonos Port

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer