Appleweetjes

Siri gaat binnenkort je digitale dokter worden

Apple werkt aan een nieuwe functie waarbij je gesprekken kan voeren met Siri over jouw gezondheidsproblemen. De digitale spraakassistent kan hierna een diagnose en een bijhorend advies geven. Je hoeft deze functie nog niet meteen te verwachten. Deze staat momenteel gepland voor iOS 15 dat pas in het najaar van 2021 zal verschijnen.

De nieuwe functie kwam aan het licht door een gelekt document dat The Guardian in handen kreeg. Dat document omschrijft vooral hoe er een antwoord moet worden gegeven met Siri op feministische vragen. Door de #MeToo beweging wenst Apple dat Siri hierop zo neutraal mogelijk reageert. Maar in het document was er ook een verwijzing te vinden naar deze nieuwe gezondheidsfunctie.

Apple investeert meer en meer in hun gezondheidsafdeling. Dus gek is alleszins deze functie voor Siri niet. De vacatures die Apple openstelt voor hun gezondheidsafdeling blijft maar toenemen. Tim Cook vindt zelfs deze afdeling enorm belangrijk. Zo liet hij eerder al weten dat Apple’s grootste bijdrage aan de mensheid iets met gezondheid te maken zal hebben.

In het document wordt er ook nog de melding gemaakt van een nieuw apparaat waar Siri op zou werken. Over welk apparaat het hier gaat is niet geweten. Het kan misschien om de AR-bril van Apple gaan maar zeker is dat niet.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer