Appleweetjes

Wat je volgens ons kan verwachten op het september event van Apple

Het is bijna zover. Op dinsdag 10 september zal Apple een nieuw event houden. Traditioneel is dit event waarbij Apple nieuwe iPhones presenteert. Maar wat kan je nog meer verwachten? Dit zijn onze verwachtingen voor het september event.

Lanceringsdatum nieuwe software

Apple is al een tijdje hun nieuwe besturingssystemen aan het uittesten. Het is dus vanzelfsprekend dat er op dit event Apple een lanceringsdatum zal meegedeeld worden. Immers nieuwe iPhones die worden aangekondigd zullen standaard voorzien zijn van deze nieuwste software-update.

Meestal lanceert Apple al hun nieuwste software een week na het event met uitzondering voor de Mac. Daar moet meestal iets langer op gewacht worden. De verwachting is dat Apple iOS 13, iPadOS 13, tvOS 13 en watchOS 6 op dinsdag 17 september zal uitbrengen of één van de dagen erachter. Voor macOS Catalina zal je waarschijnlijk een weekje langer wachten. Wie weet doorbreekt Apple deze traditie omdat veel mogelijkheden tussen iOS, iPadOS en macOS Catalina pas goed werken wanneer ze allen zijn voorzien van de nieuwste software.

Nieuwe iPhones

Het event draait om iPhones dus nieuwe iPhones zullen er zeker en vast worden aangekondigd. Meer nog het zullen er opnieuw drie zijn. Zo zal Apple een 5,8 inch iPhone 11 Pro, een 6,5 inch iPhone 11 Pro Max en een 6,1 inch iPhone 11 presenteren. De Pro modellen zullen voorzien zijn van een OLED schermen terwijl de iPhone 11 uitgerust zal zijn met een LCD scherm. Daarnaast zijn de Pro modellen nog uitgerust met een super groothoeklens. Apple zou met de nieuwe iPhone modellen hard inzetten op deze verbeterde camera’s. Het zal dan ook één van de belangrijkste verkoopargumenten bij deze iPhone modellen worden.

Voor degene die hadden gehoopt dat Apple de Lightning poort vaarwel zou zeggen en gebruik gaat maken van USB-C moeten we teleurstellen. Alle drie nieuwe iPhones zullen nog steeds een Lightning aansluiting hebben. Ook de liefhebbers van 3D Touch zullen deze functie missen in de nieuwste iPhones. Apple vervangt 3D Touch door Haptic Touch. In plaats van een stevige druk moet je gewoon iets langer drukken en voel je een lichte trilling. Het simuleert in feite het drukgevoelige scherm. Een nieuwe Taptic Engine moet ervoor zorgen dat je in principe 3D Touch niet gaat missen.

Volgens de laatste geruchten zullen de nieuwe iPhones geen ondersteuning krijgen voor het omgekeerd draadloos opladen. Maar een verbeterde Face ID zal er wel zijn. De camera heeft een veel bredere kijkhoek waardoor je de iPhone zelfs zou kunnen ontgrendelen wanneer deze plat ligt op een tafel.

Apple Watch krijgt titanium behuizing

In de zevende beta van watchOS 6 zijn enkele leuke ontdekkingen gedaan over de nieuwe Apple Watch. Zo heeft Apple plannen om opnieuw een keramische versie van de Apple Watch uit te brengen. Sinds de introductie van de Apple Watch Series 2 had je de keuze voor dit materiaal. Echter bij de Series 4 heeft Apple dit materiaal niet meer gebruikt.

Naast een keramische uitvoering van de Apple Watch zou je ook kunnen kiezen uit een behuizing vervaardigt uit titanium. Het is de eerste keer dat Apple dit materiaal bij de Apple Watch zou gebruiken.

Daarnaast zou Apple werken aan een slaapfunctie voor de Apple Watch. Maar het is nog niet duidelijk of deze functie al volledig afgewerkt is of niet.

Doordat er zo weinig nieuws is gelekt over een nieuwe Apple Watch zou het best kunnen dat Apple dit jaar niet al te veel vernieuwingen aan het horloge zou doorvoeren.

Meer duidelijkheid over Apple Arcade en Apple TV+

Apple Arcade is een nieuwe dienst die in het najaar van start gaat. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot diverse games. Games die verschijnen op Apple Arcade hebben geen advertenties en geen in app-aankopen. Ze zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Apple TV en zelfs op de Mac. Apple heeft nog iet veel laten weten. Maar tijdens het evenement zullen we zeker en vast een lanceringsdatum en prijs te weten komen. Ook over Apple TV+ de videostreamingdienst zal Apple vast en zeker iets meer weten te vertellen.

Nieuwe Apple TV voor betere game ervaring

We kunnen er zeker van zijn dat dankzij Apple Arcade er plots meer games voor de Apple TV beschikbaar zullen zijn. Maar voor een perfecte game ervaring moet de hardware van de Apple TV vernieuwd worden. Je wilt immers niet dat de spelletjes wat beginnen te haperen. De huidige Apple TV 4K is uitgerust met een A10x processor. Daarnaast heeft Apple ook nog de Apple TV HD in zijn assortiment. Deze maakt gebruikt van de A8 processor. Hoewel deze processoren behoorlijk krachtig zijn zullen ze wel wat problemen hebben met het draaien van de nieuwste games. Het ligt dus voor de hand dat hier wel wat vernieuwingen voor zullen zijn.

Mac en iPads

Hoewel er enkele nieuwe Macs en iPads in de pijplijn zitten zal er niet worden over gepraat tijdens dit evenement.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer