Appleweetjes

Apple lanceert Apple Watch Series 5

Apple heeft de Apple Watch opnieuw wat vernieuwd. Met de Series 5 is de Apple Watch voorzien van een scherm dat altijd aan staat. Wanneer je kijkt naar het horloge zal de helderheid worden verhoogd maar anders wordt deze verlaagd. Apple heeft dit kunnen realiseren zonder dat de batterijduur wordt verlaagd.

Daarnaast is de Apple Watch ook voorzien van een ingebouwde kompas dat zelfs de hoogte weergeeft. Apple heeft zelfs een compleet nieuwe kompas app gemaakt voor de Apple Watch dat volledig onafhankelijk van de iPhone kan werken.

Zoals verwacht zal de Apple Watch Series 5 opnieuw in een behuizing van keramiek verkrijgbaar zijn. Apple gebruikte dit materiaal al eerder in de Apple Watch Series 3 maar liet dit materiaal achterwege bij Series 4. Daarnaast zal Series 5 ook verkrijgbaar zijn in een behuizing van titanium. Dat is voor het eerst dat Apple dit materiaal gebruikt in de Apple Watch. Naast deze twee materialen is de Apple Watch ook nog verkrijgbaar in roestvrij staal en aluminum.

In België of Nederland zal enkel de Apple Watch in het aluminum beschikbaar zijn. De andere materialen zijn er alleen voor het model met 4G. Aangezien er nog geen enkele Belgische of Nederlandse operator gebruikt maakt van een eSIM die werkt met de Apple Watch verkiest Apple ervoor om deze niet hier te verkopen.

De interne opslagcapaciteit is verhoogd tot 32GB. Bij de Apple Watch Series 4 was dit nog 16GB. De Apple Watch Series 5 is nog steeds in twee formaten verkrijgbaar, namelijk 40 mm en 44 mm.

Het 40 mm model is verkrijgbaar vanaf 449 euro en het 44 mm model kost 479 euro.

Meer informatie over de Apple Watch Series 5 vind je op deze pagina.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer