Appleweetjes

Hier is hij eindelijk! De iPhone 11 Pro

Eindelijk lanceert Apple een iPhone Pro. De iPhone 11 Pro is de telefoon voor de veeleisende gebruiker. De nieuwe naamgeving moet in eerste instantie wat meer duidelijkheid geven in het aanbod van de iPhones. De laatste jaren was de naamgeving wat onduidelijk geworden. Modellen zoals de XR, XS, SE,… zorgde voor wat verwarring. Nu is het veel eenvoudiger. Je hebt namelijk de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro.

Eerst en vooral de iPhone 11 Pro is beschikbaar in twee formaten. Een model met een 5,8 inch scherm en ééntje met een 6,5 inch scherm. Deze laatste krijgt dan de naam iPhone 11 Pro Max.

De iPhone 11 Pro is de meest krachtige en geavanceerde telefoon die Apple ooit heeft gemaakt. Voor het eerst is trouwens de iPhone voorzien van een triple camera-systeem. Zo is er een normale telelenscamera aanwezig maar ook een groothoekcamera en een ultragroothoekcamera. Het camerasysteem zorgt ervoor dat je de beschikking hebt over een 4x optische zoom. Met de nieuwe nachtmodus kan je foto’s bij weinig licht zonder problemen maken.

Doordat de drie camera’s samenwerken zijn er veel meer mogelijkheden op het gebied van fotografie. Zo kan je nu een high-key mono effect toevoegen aan portretfoto’s. Voor het eerst gebruikt Apple ook geavanceerde algoritmes om de details in licht en schaduw te verfijnen. Aan de hand van machine learning worden de gezichten op de foto nu herkend en opnieuw belicht als dat nodig is. Kortom het camera systeem van de iPhone 11 Pro is enorm uitgebreid.

Ook het scherm is onder handen genomen en krijgt de naam Super Retina XDR. Apple zegt dat er technologie van hun nieuwe monitor de Pro XDR is overgenomen naar de iPhone. Het scherm is in staat om HDR content weer te geven tot maximaal 1200 nits. Normale content wordt weergegeven tot 800 nits. Dat zijn twee nieuwe helderheidspieken die ervoor moeten zorgen dat het scherm zelfs in direct zonlicht perfect afleesbaar moet zijn.

De iPhone 11 Pro is uiteraard voorzien van de A13 Bionic chip met het oog op machine learning. Deze nieuwe processor is de snelste chip ooit in een smartphone maar heeft ook veel aandacht gekregen om energiezuinig te kunnen werken. Hierdoor gaat de batterij van de iPhone 11 Pro vier uur langer mee dan de iPhone XS. De iPhone 11 Pro Max gaat zelfs vijf uur langer mee.

3D Touch is zoals we dachten verdwenen. Dit is nu vervangen door Haptic Touch. Maar er zijn diverse andere verbeteringen zoals Dolby Atmos, Wi-Fi 6, snellere Face ID en een nieuw ontworpen U1 chip. Deze maakt gebruik van Ultra Wideband technologie om de precieze locatie te berekenen van andere Apple devices met een U1 chip. Door toestellen met een U1 chip naar elkander te richten kan je bestanden met AirDrop sneller delen.

De iPhone 11 Pro beschikbaar in de volgende kleuren: spacegrijs, zilver, middernachtgroen en goud en is verkrijgbaar vanaf 1159 euro. De iPhone 11 Pro Max is 100 euro duurder.

Meer informatie over de iPhone 11 Pro vind je op deze pagina.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer