Appleweetjes

Wanneer lanceert Apple hun nieuwste besturingssystemen

Apple zal dit jaar hun nieuwe besturingssystemen niet voor alle apparaten gelijktijdig uitbrengen. Apple kiest dit jaar voor een geleidelijke uitrol. Zo krijgt de iPad bijna twee weken later de update dan de iPhone en voor de Apple Watch is de update nog afhankelijk van het type model.

iOS 13

iPhone gebruikers zullen op donderdag 19 september hun iPhone kunnen updaten naar iOS 13. Dat is één dag eerder dan wanneer de iPhone 11 en iPhone 11 Pro in de winkel verkrijgbaar zijn. Daarnaast zal iOS 13.1 beschikbaar zijn op maandag 30 september.

iPadOS 13

iPad gebruikers moeten wat langer geduld hebben. iPadOS zal pas op maandag 30 september gelanceerd worden.

macOS 10.15 Catalina

Apple heeft helemaal nog niet gesproken over een lanceringsdatum voor macOS 10.15 Catalina. Meestal wordt deze een week na de lancering van iOS uitgebracht. Maar het kan best zijn doordat Apple Arcade van start gaat op 19 september macOS 10.15 Catalina ook al wordt uitgebracht. Apple Arcade vereist namelijk deze versie.

watchOS 6

Ben je in het bezit van een Apple Watch Series 3 of nieuwer dan kan je watchOS 6 op donderdag 19 september verwachten. Oudere Apple Watch modellen zullen deze update later kunnen verwachten.

tvOS 13

Net zoals macOS 10.15 Catalina heeft Apple nog niets gezegd over een lanceringsdatum voor tvOS 13. Maar aangezien Apple Arcade ook deze nieuwste versie vereist is de kans groot dat we deze ook op 19 september kunnen verwachten.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer