Appleweetjes

Xcode 11 GM en iOS 13 GM bevestigen dat Apple werkt aan AR-bril

Er zijn al een tijdje geruchten over het feit of Apple werkt aan een augmented reality bril of niet. Volgens sommige is Apple volledig met het project gestopt maar andere geruchten duiden dan weer dat het project springlevend is.

In een interne versie van iOS 13 waren er al aanwijzingen gevonden naar Apple’s AR bril. Zo blijkt het project de codenaam Garta te hebben gekregen. In die versie van iOS 13 blijkt er een app ‘STARTester’ aanwezig te zijn. Deze app zou de werking van de AR bril moeten simuleren waarbij je kan aangeven of deze wordt gedragen of niet.

Maar ontwikkelaars hebben in de Golden Master versie van iOS 13 en Xcode 11 opnieuw verwijzingen gevonden naar deze AR-bril. Volgens ontwikkelaar Steve Troughton-Smith zal het systeem werken zoals CarPlay. Waarbij de iPhone alles zal verwerken en renderen en deze inhoud naar een extern display verstuurt.

Volgens sommige geruchten werkt Apple aan een AR bril die in 2020 op de markt moet komen. Deze nieuwe ontdekking in de Golden Master van iOS 13 en Xcode 11 wijst er alleszins op dat Apple nog actief aan het werk is aan deze AR bril.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer