Appleweetjes

Sommigen horlogebandjes kunnen kompas van Apple Watch Series 5 verstoren

Eén van de nieuwigheden in de Apple Watch Series 5 is de ingebouwde kompas. Maar Apple waarschuwt dat sommige horlogebandjes met magneten het kompas kunnen verstoren. Dat komt omdat het kompas werkt met een magnetometer om de grootte van magneetvelden te meten. Een magneet op een horlogebandje kan dus het signaal verstoren. Apple heeft bij bepaalde horlogebandjes een waarschuwing in de Online Apple Store getoond.

Apple heeft voor de Apple Watch Series 5 een nieuwe kompas app ontwikkeld. Hiermee kan je diverse informatie zoals de hoogte, de lengte- en breedtegraad, de steilheid van een helling en uiteraard de richting van het kompas kan terugvinden.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer