Appleweetjes

iPhone 11 en iPhone 11 Pro maken gebruik van allerlaatste Intel modem

Zoals verwacht maken de nieuwste iPhones van Apple gebruik van de allerlaatste generatie Intel modem. Op zich is dit geen verassing. Apple maakt al een tijdje gebruik van Intel-modems.

Dat kwam vooral door de strijd tussen Qualcomm en Apple omtrent diverse patenten. Qualcomm beschuldigde Apple ervan om gebruik te maken van enkele patenten van hun zonder dat Apple hiervoor betaalde. Apple is echter van mening dat Qualcomm te hoge royalty’s vroeg voor het gebruik van zijn patenten.

Maar deze strijd werd in april van dit jaar opgelost. Beide bedrijven hebben een overeenkomst afgesloten waardoor ze wereldwijd alle rechtszaken tegen elkander laten vallen. Bij de overeenkomst hoort een zesjarige licentieovereenkomst beginnend vanaf 1 april 2019. Als optie kan deze zelfs worden verlengd met twee jaar. 

Algemeen werd er verwacht dat de overeenkomst net te laat was afgesloten om dit jaar gebruik te maken van Qualcomm modemchips. Dat blijkt nu inderdaad te kloppen. Volgens PCMag maakt Apple gebruik van de laatste Intel modemchips. Dat hebben ze kunnen constateren door de menu’s van de Field Test Mode applicatie bij de nieuwste iPhones te bekijken. Intel en Qualcomm gebruiken voor de Field Test Mode andere instellingen. In deze applicatie kan je het signaalsterkte grondig analyseren.

Volgens PCMag maakt Apple gebruik van de Intel XMM 7660 modem. Dat was de allerlaatste chip die Intel heeft ontwikkeld vooraleer het werd overgenomen door Apple. Die modem zou voor 20 procent hogere 4G snelheden zorgen dan bij het iPhone model van vorig jaar.

Doordat Apple de modemdivisie van Intel heeft overgenomen is de algemene verwachting dat Apple sneller klaar zal zijn met de ontwikkeling van hun eigen modemchip. Zo verwacht Reuters dat Apple een eigen 5G modem zal uitbrengen in 2021.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer