Appleweetjes

Apple lanceert watchOS 6

Apple heeft zonet watchOS 6 gelanceerd. Het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch kent diverse verbeteringen.

Zo zijn er nieuwe apps toegevoegd zoals een Calculator, Audioboeken, Dictafoon en een menstruatie app. Maar apps kunnen dankzij watchOS 6 volledig zelfstandig werken zonder de iPhone. Er is zelfs een App Store hiervoor aanwezig. Je kan apps opzoeken en installeren gewoon vanaf de Apple Watch. Ontwikkelaars hoeven geen iPhone versie meer uit te brengen om een Apple Watch app te ontwikkelen.

Het belangrijkste aan de Apple Watch blijft toch vooral de wijzerplaten en watchOS 6 brengt gelukkig enkele nieuwe wijzerplaten. Er zijn er zelfs die om het uur een audiosignaal geven.

Maar er zijn nog andere functies. Zo houdt de Apple Watch nu je activiteiten trends bij. Je kan hiermee zien wat je bijvoorbeeld de laatste 90 dagen hebt gerealiseerd. Een nieuwe functie is dat de Apple Watch controleert of je niet te lang in een luidruchtige ruimte aanwezig bent. Wanneer dit het geval is verkrijg je hiervan een melding.

Apple Watch Series 1 en Series 2 gebruikers moeten nog even wachten op deze update. Apple brengt deze update later dit jaar uit voor hen uit.

Om watchOS 6 te downloaden open je de Watch app op je gekoppelde iPhone. Ga dan naar Mijn Watch – Algemeen – Software-update.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer