Appleweetjes

Apple lanceert iPadOS 13.1

iPhone gebruikers konden al op donderdag 19 september hun toestel updaten naar iOS 13. Maar nu kunnen ook iPad gebruikers gebruik maken van het nieuwste besturingssysteem.

Het is trouwens voor het eerst dat de iPad zijn eigen besturingssysteem krijgt. Voorheen was deze altijd exact dezelfde als degene van de iPhone namelijk iOS. Maar Apple heeft grootste toekomstplannen met de iPad en daarom verdient deze een compleet eigen besturingssysteem onder de naam iPadOS. Gelukkig worden er nog tal van handige functies onder beide platformen gedeeld. Maar op vele punten merk je nu al dat de iPad een krachtig apparaat met vele mogelijkheden is.

Onder iPadOS 13.1 is beginscherm van de iPad lichtjes gewijzigd. Er wordt beter gebruikt gemaakt van het grotere scherm. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op het beginscherm je widgets te plaatsen. Daarnaast krijgt de iPad ondersteuning voor meerdere vensters. Je kan bijvoorbeeld twee Notities app naast elkander zetten. 

Maar daar blijft het uiteraard niet bij. Voor het bewerken en schrijven van teksten zijn diverse verbeteringen doorgevoerd onder iPadOS. Zeker op de iPad is het knippen, kopiëren en plakken van tekst enorm verbeterd. Wil je dit allemaal perfect onder de knie krijgen lees dan zeker deze pagina.

Apple introduceert met iPadOS ook een beter bestandsbeheer applicatie. Je kan nu zelfs bestanden lezen en schrijven naar een USB-stick.

Maar ook Safari is onder iPadOS onder handen genomen. Deze zal nu werken zoals een desktop browser in plaats van een mobiele browser. Websites zullen dus standaard steeds in de desktop versie worden getoond. Bovendien is Safari voorzien van een downloadmanager.

Om iPadOS 13.1 te downloaden ga je op de iPad naar Instellingen – Algemeen -Software-update.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer