Appleweetjes

Apple lost toetsenbord probleem met volgende update op

Er zit een foutje in iOS 13.1 op de manier hoe externe toetsenborden toegang krijgen. Apple herkent het probleem en belooft deze later op te lossen.

De fout zit hem vooral in het feit dat wanneer je een toetsenbord van derde partijen installeert zoals Gboard, SwiftKey,…. deze steeds volledige toegang krijgen ook al wens je dat niet.

In feite kunnen deze toetsenborden werken als een losstaande app maar voor hun extra mogelijkheden vragen ze om volledige toegang. Op die manier kunnen ze de tekstinvoer analyseren en hier extra functies aan toevoegen. Meestal worden zulke toetsenborden applicaties de volledige toegang gegeven anders heb je er niet zoveel aan. In feite zal niemand zich aan dit foutje ergeren maar het had wel beter gemoeten.

Vermoedelijk zal Apple snel een update in de vorm van iOS 13.1.1 lanceren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer