Appleweetjes

Deep Fusion binnenkort beschikbaar maar wat is het eigenlijk

Bij de voorstelling van de nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro benadrukte Apple vooral de indrukwekkende camera’s. Maar Apple beloofde om nog een stap verder te gaan. Met behulp van hun eigen ontwikkelde Deep Fusion techniek zal je altijd een perfecte foto in de verschillende lichtomstandigheden krijgen.

Deep Fusion gaat Apple later dit jaar via een update beschikbaar stellen. Maar vanavond zal Apple iOS 13.2 voor ontwikkelaars lanceren. Deze versie zorgt ervoor dat de ontwikkelaars met een nieuwe iPhone de techniek al kunnen uittesten.

Deep Fusion is een beeldverwerkingssysteem dat specifiek gebruik maakt van de A13 Bionic processor en de Neural Engine. Dankzij machine learning zal de foto pixel per pixel geanalyseerd worden waarbij de textuur en details in elk deel van de foto worden geoptimaliseerd.

Om zoveel mogelijk informatie te hebben wordt er net voordat de eigenlijke foto genomen wordt er vier foto’s met lange belichting en vier foto’s met korte belichting genomen. In totaal zijn er dus 9 foto’s waarmee de Neural Engine en de A13 processor met behulp van machine learning aan de slag gaan. Al deze foto’s worden gecombineerd en vervolgens geanalyseerd om uiteindelijk tot één optimale foto te bekomen.

Wanneer Apple Deep Fusion lanceert voor het grote publiek zal dit standaard ingeschakeld zijn. Dus telkens wanneer je een foto neemt met een iPhone 11 of iPhone 11 Pro zal in minder dan 1 seconde je foto grondig geanalyseerd en geoptimaliseerd zijn voor het beste resultaat.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer