Appleweetjes

Siri gaat beter samenwerken met berichten en telefoon apps van andere

Apple gaat dit jaar Siri nog beter laten samenwerken met berichten en telefoon applicaties van andere. Momenteel maakt Siri steeds gebruik van de standaard applicaties van Apple. Zo worden berichten steeds via de ‘Berichten’ app verstuurd. Maar daar komt binnenkort verandering in.

Ondertussen kan Siri al wel samenwerken met andere berichten applicaties zoals WhatsApp. Je moet hiervoor Siri steeds de opdracht geven om met die bepaalde app een bericht te versturen. Daar zou binnenkort verandering in komen. Apple heeft aan Bloomberg laten weten dat ze werken aan een software update waarbij Siri leert welke applicatie je voorkeur heeft en zal deze dan standaard gaan gebruiken.

Siri zal dus leren hoe je communiceert met bepaalde contactpersonen en gebruikt dan de juiste applicatie. De voorwaarde is echter wel dat deze applicatie de nieuwe functionaliteit van Siri ondersteunt. Communiceer je dus met iemand steeds via de Berichten applicatie dan zal Siri de conversatie hiermee verder zetten. Gebruik je bij bepaalde contactpersonen WhatsApp of Telegram dan zet Siri de conversatie via die app verder.

De update zal zich in eerste instantie focussen op chat applicaties en later zullen de telefoon applicaties worden toegevoegd.

Apple stelt Siri stilletjes aan meer en meer open. Zo werkt Apple samen met Spotify om de integratie van Siri te verbeteren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer