Appleweetjes

Apple neemt 3D motion capture bedrijf IKinema over

Apple heeft bevestigd dat het ze het bedrijf IKinema hebben overgenomen. IKinema is gespecialiseerd in een animatietechnologie dat vooral wordt gebruikt bij spelletjes, virtual reality enzovoort.

De technologie van IKinema is gebaseerd op ‘Motion capture’. Dat is een techniek waarbij menselijke bewegingen worden omgezet naar realistische animaties. Apple had de overname nog een tijdje stilgehouden. Dat is iets wat ze wel vaker doen. Maar toen ontdekt werd dat Peter Denwood op 12 september 2019 benoemd werd tot directeur van IKinema kon het bedrijf de overname niet langer verzwijgen. Daarnaast vermelde Denwood als adres het hoofdadres van Apple. Denwood is naast directeur van IKinema ook een raadsman van Apple die de internationale zaken behandelt.

Wat Apple met de technologie van IKinema gaat realiseren is niet bekend. Het kan best zijn dat Apple zich meer en meer in de ontwikkeling van games wenst te verdiepen door Apple Arcade. De technologie van IKinema komt hierbij goed van pas. Geanimeerde beelden kunnen hierdoor er levensecht uitzien. Ook voor augmented reality kan de technologie goed gebruikt worden. Apple zou nog steeds aan een AR-bril werken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer