Appleweetjes

Apple lanceert macOS 10.15 Catalina

Apple heeft zonet macOS 10.15 Catalina gelanceerd. Het nieuwe besturingssysteem voor de Mac zit boordevol vernieuwingen. Wij zetten alvast de hoogtepunten even voor je op een rij.

macOS Catalina zal het tijdperk van iTunes gaan veranderen. De applicaties wordt opgesplitst in drie losse applicaties: Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Daarmee heeft Apple duidelijk geluisterd naar hun gebruikers.

Maar macOS Catalina kent nog andere vernieuwingen zoals SideCar. Hiermee kan je de iPad gebruiken als extern display. Daarnaast kan je de Mac nu volledig bedienen met je stem dankzij Voice Control. Je kan apps openen, scrollen door pagina’s, het geluid bedienen,…

Ook de nieuwe ‘Zoek mijn’ applicatie is beschikbaar voor de Mac. Deze app kon je eerder al ontdekken op de iPhone en iPad en stelt je in staat om naast je vrienden ook je apparaten te lokaliseren.

iOS applicaties zullen sneller hun weg vinden op het Mac platform. Apple heeft dankzij het project Catalyst ervoor gezorgd dat ontwikkelaars hun iOS applicaties op een eenvoudige manier kunnen laten werken op macOS.

Apple Arcade kan uiteraard niet ontbreken voor de Mac. Voor een vast bedrag van 4,99 euro per maand krijg je toegang tot diverse games. Deze games zullen beschikbaar zijn op zowel de iPhone, iPad, Apple TV en de Mac. Elke game is bovendien offline te spelen en bevat geen advertenties of in app aankopen.

Om deze update te installeren ga je op je Mac naar Systeemvoorkeuren – Software-update.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer