Appleweetjes

Apple lanceert AR-bril in tweede kwartaal van 2020

Volgens een nieuw rapport van de bekende Apple analist Ming-Chi Kuo gaat de augmented reality bril van Apple op het einde van dit jaar in massaproductie. Hierdoor is een lancering begin 2020 perfect mogelijk.

Apple werkt volgens de analist samen met diverse andere toeleveringsbedrijven. Eén ervan is Changying Precision dat het chassis van de AR bril aanlevert. Eerder dacht Kuo dat Apple deze bril in het midden van volgend jaar zou lanceren. Maar nu gelooft hij sterk dat het iets vroeger zou zijn.

Dat Apple nog steeds hard werkt aan een AR bril mag duidelijk zijn. Zo zijn er al diverse verwijzingen in Xcode en iOS 13 gevonden. Ook in een interne versie van de ‘Zoek mijn’ applicatie zijn er pictogrammen gevonden die een AR-bril voorstellen.

Volgens Kuo gaat Apple de bril lanceren als een iPhone accessoire. Het systeem zal dus werken zoals CarPlay. De iPhone zal alles verwerken en renderen en deze inhoud naar de AR bril sturen. Doordat de AR bril werkt als een accessoire kan Apple deze slank en lichtgewicht ontwerpen zodat deze comfortabel is.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer