Appleweetjes

Apple lanceert iPhone SE 2 en nieuwe iPad Pro begin volgend jaar

Volgens een nieuw rapport van de bekende Apple analist Ming-Chi Kuo gaat Apple in het eerste kwartaal van 2020 een nieuwe iPad Pro lanceren. Daarnaast heeft de fabrikant plannen om in dezelfde periode de iPhone SE 2 op de markt te brengen.

De nieuwe iPad Pro zou net zoals de iPhone 11 Pro voorzien worden van drie cameralenzen. Momenteel wordt deze nog voorzien van één enkele 12 megapixel cameralens. De iPad Pro heeft daardoor geen ondersteuning om portrait foto’s te nemen.

Ook voor toepassingen zoals augmented reality is het goed nieuws dat de iPad Pro meerdere cameralenzen krijgt. Er zijn al diverse apps die in de industrie hiervoor gebruikt worden. Door gebruik te maken van meerdere cameralenzen wordt de nauwkeurigheid hiervoor drastisch verhoogd.

Daarnaast zou Apple de opvolger van de iPhone SE in dezelfde periode lanceren volgens de analist. Deze budget telefoon is in feite de opvolger van de iPhone SE dat Apple in 2016 heeft geïntroduceerd. De exacte naam van het model staat nog niet vast.

De goedkopere iPhone zal grotendeels gebaseerd zijn op de huidige iPhone 8. Het scherm zal hetzelfde blijven, namelijk een LCD scherm van 4,7 inch. Maar intern zou deze nieuwe iPhone SE veel componenten gaan delen van de nieuwe iPhone 11.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer