Appleweetjes

iOS 13 nu geïnstalleerd op meer dan de helft van alle iPhones

Apple heeft voor het eerst enkele cijfers laten weten over de adoptie van iOS 13. Dit jaar is trouwens de eerste keer dat er aparte cijfers zijn voor de iPad. De iPad gaat nu zijn eigen weg met iPadOS en bovendien is het besturingssysteem hiervoor later gelanceerd. De adoptie cijfers zijn gebaseerd op bezoeken aan de App Store op 15 oktober.

iOS 13 werd op 19 september voor de iPhone gelanceerd. Bijna een maand later draait het nieuwste besturingssysteem op 55% van alle iPhones die de afgelopen vier jaar zijn geïntroduceerd. Als we kijken naar alle actieve iPhones dan blijkt iOS 13 op de helft hiervan geïnstalleerd te zijn.

iPadOS kwam op 24 september uit bijna een week later dan iOS 13. Maar ook hier zijn er mooie resultaten te zien. iPadOS 13 draait momenteel op 41% van de iPads die de afgelopen vier jaar zijn geïntroduceerd. Kijken we opnieuw naar alle actieve iPads dan is iPadOS geïnstalleerd op 33%.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer