Appleweetjes

Ontwikkelaars aan de slag met tweede beta van macOS 10.15.1 Catalina

Apple heeft voor ontwikkelaars de tweede beta uitgebracht voor macOS 10.15.1 Catalina Deze beta verschijnt een week na de eerste beta.

macOS Catalina brengt enkele vernieuwingen met zich mee. Zo is de iTunes applicaties opgesplitst in drie losse applicaties: Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV.

Maar macOS Catalina kent nog andere vernieuwingen zoals SideCar. Hiermee kan je de iPad gebruiken als extern display. Daarnaast kan je de Mac nu volledig bedienen met je stem dankzij Voice Control. Je kan apps openen, scrollen door pagina’s, het geluid bedienen,…

Ook de nieuwe ‘Zoek mijn’ applicatie is beschikbaar voor de Mac. Deze app kon je eerder al ontdekken op de iPhone en iPad en stelt je in staat om naast je vrienden ook je apparaten te lokaliseren.

iOS applicaties zullen sneller hun weg vinden op het Mac platform. Apple heeft dankzij het project Catalyst ervoor gezorgd dat ontwikkelaars hun iOS applicaties op een eenvoudige manier kunnen laten werken op macOS.

Apple zegt dat macOS 10.15.1 nu ondersteuning heeft voor de AMD RDNA eGPU architectuur. Daarnaast zijn er nog enkele kleine wijzigingen in de Foto’s applicaties aangebracht om beter te kunnen zoeken naar een bepaalde foto.

Beta’s zijn versies die Apple uitbrengt om te testen. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars zodat ze ermee aan de slag kunnen voor hun ontwikkelde applicaties. Met beta’s kun je vaak nog tegen problemen aanlopen. Ze zijn dus niet bedoelt voor gebruik op je toestel dat je dagelijks nodig hebt. Ontwikkelaars kunnen beta’s downloaden op het ontwikkelaarsplatform.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer