Appleweetjes

Verborgen Lightning poort op Apple TV 4K kan tot nieuwe jailbreak leiden

De Apple TV 4K is al sinds september 2017 op de markt. Maar nu pas is er ontdekt dat Apple er een verborgen Lightning poort heeft ingestopt. De ontdekking is gedaan door Kevin Bradley. Bradley is bekend op Twitter onder de naam ‘nitoTV‘. Hij is de ontwikkelaar van één van de eerste jailbreak applicatie voor de Apple TV.

Eerdere Apple TV modellen hadden ofwel een micro USB ofwel een USB-C aansluiting. Maar bij de Apple TV 4K is er enkel nog een HDMI en een ethernet aansluiting te bespeuren. Maar wanneer je goed kijkt merk je dat de Lightning poort verborgen zit in de ethernet aansluiting. Bradley zegt zelf:

Niemand van ons keek zo nauw naar de hardware van de Apple TV 4K en de magie die tot voor kort opgesloten zat in de ethernet poort.

Overigens is het gebruik van deze Lightning poort nog niet zo eenvoudig. Door gewoon een Lighting kabel hierop aan te sluiten zal er niets gebeuren. Apple zou deze poort eventueel kunnen gebruiken voor foutopsporingen maar zeker is dat niet. Apple verbergt wel vaker zulke aansluitingen die enkel bedoelt zijn voor diagnosefuncties.

Wanneer men erin slaagt om de Lightning poort volledig werkend te krijgen dan opent dit eventueel een mogelijkheid tot een jailbreak van deze Apple TV. Maar het kan ook zijn dat de ontdekking van deze poort helemaal tot niets leidt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer