Appleweetjes

macOS Catalina toont nu al de nieuwste 16 inch MacBook Pro

De tweede beta van macOS Catalina laat net iets teveel zien dan Apple had gepland. Onze Franse collega’s van MacGeneration ontdekte namelijk enkele iconen in deze beta die gelinkt zijn met het model ID MacBookPro16,1. Dat model ID is nooit eerder gebruikt door Apple. Dat doet ons vermoeden dat deze iconen zijn bedoelt voor de nieuwe 16 inch MacBook Pro die binnenkort zal uitkomen.

Eerder waren er al geruchten dat Apple in oktober een nieuwe 16 inch MacBook Pro zou lanceren. Volgens de analist Ming-Cho Kuo zou deze MacBook pro een geheel nieuw ontwerp krijgen. Maar misschien belangrijker om te weten is dat dit model zal uitgerust zijn met een nieuw type toetsenbord. Het vernieuwd toetsenbord maakt opnieuw gebruik van het schaarmechanisme. Apple zou de levensduur van dit mechanisme sterk verbetert hebben. Daarnaast hebben ze een manier gevonden zodat de ruimte om de toetsen in te drukken groter is. Apple zou hiervoor werken met een glasvezel dat zorgt voor extra stevigheid.

De iconen tonen in vergelijking met het icoon van het 15 inch MacBook Pro model duidelijk smallere randen. Door de randen te verkleinen kan Apple inderdaad een groter scherm implementeren zonder dat de behuizing fors groter moet zijn. De icoontjes zijn zowel in het zilver als het spacegrijs te zien.

Hieronder zie je het verschil zien tussen het 15 inch en de nieuwe 16 inch MacBook Pro model.

Je zou misschien ook kunnen denken dat Apple de bestaande icoontjes heeft opgefrist maar dan is het wel bijzonder vreemd van het nieuwe modelnummer. Het icoontje op zich verraadt momenteel nog niet veel. Het blijft dus afwachten tot wanneer Apple deze MacBook Pro lanceert.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer