Appleweetjes

Apple doet het goed in Europa

De nieuwe iPhones zijn al een tijdje beschikbaar en blijkbaar gaan ze vlotjes over de toonbank. Volgens een onderzoek van het databedrijf Kantar is het iOS marktaandeel in Europa het afgelopen kwartaal gestegen.

Het onderzoek van Kantar baseert zich vooral op de vijf grootste Europese markten kortweg de EU5. Het gaat dan om Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Apple zou in het derde kwartaal van 2019 met iOS een marktaandeel hebben van 18,9% in de EU5 landen. De nieuwe iPhones hebben in deze Europese landen gezorgd voor een positieve groei. Android zag daarentegen zijn marktaandeel in de EU5 met 1,5% dalen.

De nieuwe iPhone 11 was in de eerste week na de lancering goed voor maar liefst 7,4% van de totale iPhone verkoop. Ter vergelijking de iPhone XS had vorig jaar een bijdrage van 6,6% in dezelfde periode. Volgens de cijfers van Kantar zou de iPhone 11 beter verkopen dan de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Ook in Japan kan Apple met iOS mooie cijfers tonen. Het marktaandeel van iOS is daar het afgelopen kwartaal met maar liefst 10,3% gegroeid naar een totaal van 39,9%. De groei van iOS komt volledig ten koste van Android. Het marktaandeel hiervan is gedaald met 10,4%.

In Amerika en China zijn er jammer genoeg geen groeicijfers te zien. In China is het marktaandeel van iOS het afgelopen kwartaal met 1,3% gedaald en in Amerika zelfs met 2%.

Bron: Kantar

Het volledige onderzoek van het databedrijf Kantar kan je hier nalezen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer