Appleweetjes

Zorg dat je iPhone 5 de laatste iOS update heeft zodat je deze nog kan gebruiken

Apple begint iPhone 5 gebruikers te waarschuwen dat hun telefoon voor 3 november moet worden bijgewerkt naar iOS 10.3.4. Doen ze dit niet dan zal hun toestel geen verbinding met het internet meer kunnen maken. Surfen op het web, emails lezen, iCloud diensten gebruiken,… zal dan allemaal niet meer mogelijk zijn.

iPhone 5 gebruikers die nog niet zijn ge-update naar iOS 10.3.4 krijgen een dialoogvenster te zien met de mededelingen dat ze moeten updaten. Om het probleem te verduidelijken heeft Apple zelfs een ondersteuningsdocument opgesteld.

Apple lanceerde in juli al iOS 10.3.4. Die update lost een probleem met de GPS op. GPS systemen tellen de weken in 10 bit. Van zodra week 1024 voor die systemen begint zal het systeem opnieuw tellen vanaf 0. Hierdoor zullen de toestellen niet meer in staat zijn om de juiste locatie, tijd en datum via het GPS systeem te bepalen. iOS en apps die afhankelijk zijn van dergelijke informatie zullen dus niet meer werken.

Niet enkel de iPhone 5 heeft hiervan last. Andere navigatiesystemen en smartphones moeten ook hun voorzorgen nemen zodat ze na 3 november nog zonder problemen kunnen werken.

Het GPS probleem staat beter bekend als de Week Number Rollover. Het probleem treedt in feite na elke 19,7 jaren op. De allereerste keer dat de GPS week teller opnieuw begon te tellen vanaf 0 was op 22 augustus 1999. De tweede rollover was voor veel toestellen op 7 april 2019. Maar voor sommige toestellen zoals de iPhone 5 zal deze gebeuren op 3 november 2019.

Heb je je iPhone 5 niet tijdig geüpdatet naar iOS 10.3.4 dan zal je een reservekopie moeten maken en herstellen via een Mac of pc om de update uit te voeren.

Heb je dus een iPhone 5 controleer dan je versie nummer van iOS. Open hiervoor de ‘Instellingen’ app, kies ‘Algemeen’ en dan ‘Info’. Bekijk het nummer dat bij ‘Sofwareversie’ staat. Is dit nummer lager dan 10.3.4 dan moet je zeker en vast tijdig updaten. Is iOS 10.3.4 geïnstalleerd op je toestel dan hoef je je geen zorgen te maken.

Om te updaten open je de ‘Instellingen’ app, kies ‘Algemeen’ en vervolgens selecteer je ‘Software-update’.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer