Appleweetjes

Apple maakt kwartaalcijfers FQ4 2019 bekend: Opnieuw meer omzet dankzij diensten

Apple heeft hun kwartaalcijfers gepubliceerd met betrekking tot het vierde fiscale kwartaal van 2019. Dit kwartaal omvat de maanden juli, augustus en september. Het fiscale kwartaal loopt steeds een kwartaal voor op de kalenderkwartaal.

De geleverde inspanningen in allerlei diensten zoals iCloud, Apple Music,… beginnen hun vruchten af te werpen. Aan de hand van de cijfers merk je duidelijk dat er minder omzet wordt gedraaid uit de verkoop van hun hardware producten en dat er meer omzet is dankzij hun diensten.

De omzet voor dit kwartaal was 64 miljard dollar. Dat is een lichte groei vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Toen was de omzet 62,9 miljard dollar.

De iPhone is nog steeds goed voor een omzet van 33,36 miljard dollar. Dat is een daling vergeleken met de omzet van 36,8 miljard dollar vorig jaar. Ondanks de daling merkt Tim Cook wel op dat de nieuwe iPhone 11 bijzonder goed verkoopt. In deze kwartaalcijfers zijn maar de eerste twee weken van de verkoopcijfers van de nieuwe iPhones verwerkt.

Bij de Mac is er een lichtere daling van de omzet op te merken. De omzet liep terug van 7,3 miljard dollar naar 6,99 miljard dollar. Maar bij de iPad is er dan wel zeer goed nieuws te melden. Die omzet steeg van 3,9 naar 4,66 miljard dollar.

Groei is er ook te merken in de categorie ‘wearables, home en accessoires’. De categorie omvat alles zoals de Apple Watch, AirPods, Beats hoofdtelefoons, Apple TV en de HomePod. Bij deze categorie was de omzet 6,52 miljard dollar. Vorig jaar was deze categorie nog goed voor een omzet van 4,2 miljard dollar.

Opnieuw tonen deze cijfers aan dat Apple steeds minder financieel afhankelijk wordt van de iPhone. Ondanks dat de helft van de totale omzet nog afkomstig is van de iPhone merk je duidelijk dat Apple een transformatie naar een dienstenbedrijf doormaakt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer