Appleweetjes

Screenshots tonen hoe ‘AirTags’ werken met de ‘Zoek Mijn’ app

We weten dat Apple werkt aan een Bluetooth tracker dat je aan je persoonlijke spullen kan bevestigen. Apple lijkt plannen te hebben om deze tracker als ‘AirTag’ te benoemen.

AirTag is een klein accessoire dat je aan je persoonlijke spullen kan bevestigen. Deze AirTag kan je altijd lokaliseren zodat je deze spullen steeds kan terugvinden. De AirTag heeft hiervoor een ingebouwde chip dat een connectie maakt met een Apple apparaat om zijn locatie te bepalen en door te sturen.

Om de verloren spullen terug te vinden gaat Apple gebruik maken van de enorme hoeveelheid actieve Apple apparaten om een soort van eigen netwerk te creëren. Op die manier kan de AirTag zijn locatie bepalen en doorgeven aan de rechtmatige eigenaar wanneer dit nodig is.

Nu heeft iemand screenshots ontdekt van de vernieuwde ‘Zoek Mijn’ app waar je kan zien hoe je de AirTag activeert. In de vernieuwde app vind je onderaan een de optie ‘Items’. Hier lokaliseer je dus al je persoonlijke spullen. Op de screenshots staat nog de codenaam B389 dat Apple gebruikt voor de AirTag.

Bron: MacRumors

Een ander screenshot laat zien hoe je de AirTag installeert. Hiervoor trek je aan een een lipje waardoor je vermoedelijk de batterij van de AirTag activeert en deze kan instellen.

Bron: MacRumors

De vraag blijft echter wanneer Apple de AirTag op de markt zou brengen. Wat alleszins wel opvalt is dat er met elke nieuwe beta van iOS er meer en meer informatie over de AirTag is te vinden. Wie weet lanceert Apple deze tracker nog voor het einde van dit jaar.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer