Appleweetjes

Zo zorg je dat Deep Fusion werkt op je nieuwe iPhone voor de beste foto’s

Bij de voorstelling van de nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro benadrukte Apple vooral de indrukwekkende camera’s. Met behulp van hun eigen ontwikkelde Deep Fusion techniek zal je altijd een perfecte foto in de verschillende lichtomstandigheden krijgen.

Sinds iOS 13.2 is Deep Fusion actief bij de nieuwste iPhones. In feite heb je hiervoor helemaal geen instelling. De iPhone zal zelf bepalen hoe en wanneer deze techniek gebruikt zal worden of niet.

Deep Fusion is een beeldverwerkingssysteem dat specifiek gebruik maakt van de A13 Bionic processor en de Neural Engine. Dankzij machine learning zal de foto pixel per pixel geanalyseerd worden waarbij de textuur en details in elk deel van de foto worden geoptimaliseerd.

Om zoveel mogelijk informatie te hebben wordt er net voordat de eigenlijke foto genomen wordt er vier foto’s met lange belichting en vier foto’s met korte belichting genomen. In totaal zijn er dus 9 foto’s waarmee de Neural Engine en de A13 processor met behulp van machine learning aan de slag gaan. Al deze foto’s worden gecombineerd en vervolgens geanalyseerd om uiteindelijk tot één optimale foto te bekomen. Dit gebeurt allemaal in minder dan 1 seconde.

Zoals eerder gezegd staat Deep Fusion altijd geactiveerd bij de nieuwe iPhones. Je kan deze niet aan of uitschakelen. Je iPhone bepaalt steeds zelf of er gebruik gemaakt wordt van Deep Fusion of niet. In situaties waar de telelens camera wordt gebruikt met voldoende licht is dan zal Deep Fusion niet geactiveerd worden. De techniek heeft dan geen toegevoegde waarde. In alle andere situaties zal Deep Fusion met de telelens camera steeds werken. Ook met de groothoek camera zal Deep Fusion aan de slag gaan in situaties met weinig tot gemiddeld licht. Echter wanneer je gebruik maakt van de super groothoeklens zal Deep Fusion nooit gebruikt worden.

Dat laatste weetje is in feite heel belangrijk. Met de nieuwe iPhones kan je foto’s buiten het kader maken. Beeldinformatie van foto’s en video die buiten het opnamevenster zijn gemaakt worden dan een tijdje bijgehouden. Hierdoor kan je later de foto bijsnijden zonder dat je al te veel beeldinformatie verliest. Deze functie maakt steeds gebruik van de super groothoeklens waardoor Deep Fusion niet zal werken.

Standaard staat de instelling van ‘Maak foto’s buiten het kader’ uitgeschakeld. Je kan dit controleren door naar de ‘Instellingen’ app te gaan en te kiezen voor ‘Camera’.

Heb je dus de functie geactiveerd om een foto te maken buiten het kader dan zal Deep Fusion nooit werken. Afhankelijk van de situatie zal je dus moeten gaan kiezen voor welke instelling je zal gaan.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer