Appleweetjes

Enkele leidinggevenden bij Apple krijgen promotie

Apple heeft de afgelopen weken verschillende leidinggevenden gepromoveerd tot Vice President. Met een dergelijke titel heb je al wat invloed over welke koers Apple gaat varen.

Zo kreeg Paul Meade de titel Vice President van hardware engineering. Meade heeft de afgelopen jaren de leiding gevoerd van de hardware afdeling voor de toekomstige AR-bril. Jon Andrews werd benoemd tot Vice President van software engineering. Andrews werkte daarvoor nauw samen met Craig Federighi. Hij had als taak om toezicht te houden op de onderliggende architectuur van de besturingssystemen.

Ook Gary Geaves kreeg promotie en heeft nu de titel Vice President van akoestiek. Daarvoor hield hij al toezicht op de ontwikkeling van audioproducten zoals de AirPods en de HomePod. Kaiann Drance kreeg de afgelopen tijd steeds meer een belangrijke rol. In de afgelopen Keynote van september was ze dus ook te zien voor de promotie van de iPhone 11. Nu krijgt ze de titel Vice President van wereldwijde product marketing.

Ook Bob Borchers is terug bij Apple. Onlangs werkte hij bij Google als Vice President van marketing en bij Dolby Laboratories als Chief Marketing Officer. Bij Apple kan hij opnieuw aan de slag gaan als Vice President van marketing.

De afgelopen tijd zijn er al enkele leidinggevende bij Apple weggegaan. Zo verliet Angela Ahrendts, Senior Vice President Retail Apple na zo’n vijf jaar in dienst te zijn geweest. Als reden voor haar vertrek gaf Ahrendts op dat ze andere persoonlijke uitdagingen wenst aan te gaan. Ook hoofdontwerper Jony Ive verliet het bedrijf na bijna 30 jaar in dienst te zijn geweest. Ive is nu bezig met het opstarten van zijn eigen designbureau ‘LoveFrom’. Daarnaast zal Steve Downling als Vice President van communicatie Apple ook verlaten. Zijn laatste dagen bij het bedrijf zouden in oktober zijn geweest. Hij was 16 jaar actief in het bedrijf.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer