Appleweetjes

iOS 13.2 sluit apps in achtergrond sneller af

Misschien heb je het zelf al ervaren maar sinds iOS 13.2 en iPadOS 13.2 worden apps op de achtergrond veel sneller afgesloten dan voorheen. Zo gebeurt het dat de voortgang in een app verloren geraakt en dat je opnieuw moet beginnen.

Meer en meer iPhone gebruikers beginnen op diverse sociale media hierover hun beklag te doen. Apps in de achtergrond worden te snel afgesloten waardoor er informatie verloren geraakt. Hierdoor zijn de multitasking mogelijkheden sterk beperkt. Normaal gezien wordt de status van een app in de achtergrond bijgehouden zodat je verder kunt gaan wanneer je de app opnieuw activeert. Maar sinds iOS 13.2 en iPadOS 13.2 ervaren veel gebruikers hiermee problemen.

Wat exact het probleem veroorzaakt is niet duidelijk. Vermoedelijk heeft Apple iets aan het geheugenbeheer verandert sinds de laatste versie van iOS en iPadOS.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer