Appleweetjes

Analist verwacht dat Apple minimaal 20 miljoen exemplaren van iPhone SE 2 zal verkopen in 2020

Dat Apple werkt aan een budget iPhone is al eerder geweten. Deze nieuwe budget iPhone is in feite de opvolger van de iPhone SE die Apple in 2016 heeft geïntroduceerd. De nieuwe iPhone SE 2 zou volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo een prijskaartje van 399 dollar krijgen. Maar volgens het laatste rapport voor investeerder verwacht de analist dat Apple minimaal 20 miljoen exemplaren hiervan zou verkopen in 2020. In optimale situaties kan dit zelfs oplopen tot 30 miljoen exemplaren.

De naam van deze nieuwe budget iPhone staat nog niet vast. Voorlopig wordt nog steeds naar dit model verwezen als de iPhone SE 2. Maar doordat Apple dit jaar heeft gekozen voor een vereenvoudiging van de naamgeving bij de iPhones kan deze naam nog veranderen.

De iPhone SE 2 zal grotendeels gebaseerd zijn op de huidige iPhone 8. Het scherm zal hetzelfde blijven, namelijk een LCD scherm van 4,7 inch. Maar intern is het toestel compleet vernieuwd. Zo is deze voorzien van de nieuwste Apple A13 Bionic processor die ook aanwezig is in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Daarnaast krijgt het toestel 3 GB LPDDR4X intern geheugen en kan je kiezen voor 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit. Als uitvoering kan je kiezen uit drie kleuren: zilver, spacegrijs en rood. Net zoals bij de nieuwste iPhones is 3D Touch vervangen door Haptic Touch. Daarnaast zal de iPhone 2 SE nog voorzien zijn met Touch ID als vingerafdruksensor.

Volgens Kuo heeft Apple plannen om deze budget iPhone te lanceren in het eerste kwartaal van 2020.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer