Appleweetjes

Apple TV+ heeft de beste beeldkwaliteit van alle 4K streamingdiensten

Sinds 1 november is de videodienst van Apple van start gegaan. Voor de prijs van 4,99 euro per maand kan je diverse films en series zien. Apple TV+ is beschikbaar in honderd landen waaronder België en Nederland.

Het huidige aanbod van Apple TV+ is nog zeer beperkt. Maar Apple belooft om deze meer en meer uit te breiden. Zo zijn er nog diverse TV-programma’s in de maak.

Waar Apple TV+ al wel in uitblinkt is de beeldkwaliteit. Uit een onderzoek van FlatpanelsHD blijkt dat Apple TV+ de hoogste streaming kwaliteit in 4K heeft. Uit de test blijkt zelfs dat Apple TV+ een betere streamingkwaliteit levert dan de meeste iTunes films.

Zo heeft de serie See op Apple TV+ een gemiddelde bitrate van 29Mbit/s met een piek van 41Mbit/s. De Elephant Queen, voorlopig de enige documentaire op Apple TV+ haalt een gemiddelde bitrate van 26Mbit/s. Bij de serie Dickinsons is dat 17,9 Mbit/s. Ter vergelijking Netflix streamt zijn 4K series uit met maximaal 16Mbit/s.

Volgens Rasmus Larsen, de oprichter van FlatpanelsHD biedt Apple TV+ anderhalf tot twee keer een hogere bitrate dan gebruikelijk is voor blu-rays en de helft van een ultra HD blu-ray. Een hogere bitrate resulteert naar een beter beeld.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer