Appleweetjes

Apple organiseert deze week persbijeenkomst voor lancering nieuwe producten

Apple heeft diverse producten in ontwikkeling waarvan we hadden verwacht dat deze eerder voorgesteld zouden worden. Tot op heden is dat nog niet gebeurd.

Zo verwachten we de AirTag, een nieuwe iPad Pro, de Mac Pro en de MacBook Pro 16 inch. Tot op heden zijn deze producten nog niet gelanceerd. De verwachting is dat de nieuwe iPad Pro begin volgend jaar pas zal verschijnen.

Maar volgens nieuwe geruchten zou Apple deze week een kleine persbijeenkomst organiseren in New York City. We kunnen dus deze week nog iets nieuws van Apple verwachten. Maar wat dan? Volgens IDC-analist Jitesh Ubrani en Forbes medewerker Brooke Crothers zou het best wel eens om de 16 inch versie van de MacBook Pro kunnen gaan. Hun bronnen bij de toeleveringsbedrijven geven hier toch enkele signalen voor. Volgens hen is deze MacBook Pro al in productie. Al blijft het moeilijk om een exacte timing te geven.

De nieuwe MacBook Pro heeft slankere randen rondom het scherm gekregen. Hierdoor is Apple in staat om deze te voorzien van een groter scherm zonder de behuizing opmerkelijk te vergroten. Het 16 inch scherm heeft een resolutie van 3072 x 1092 en is afkomstig van LG. Verder is de MacBook Pro voorzien van een Touch ID sensor.

Het toetsenbord zou opnieuw een fysieke ESC toets hebben. Maar misschien belangrijker om te weten is dat dit model zal uitgerust zijn met een nieuw type toetsenbord. Het vernieuwd toetsenbord maakt opnieuw gebruik van het schaarmechanisme. Apple zou de levensduur van dit mechanisme sterk verbetert hebben. Daarnaast hebben ze een manier gevonden zodat de ruimte om de toetsen in te drukken groter is. Apple zou hiervoor werken met een glasvezel dat zorgt voor extra stevigheid.

Maar het kan ook best zijn dat Apple deze week de pers heeft uitgenodigd voor de lancering van de Mac Pro en de Pro Display XDR. Dat deze Mac Pro al uitvoerig wordt getest door sommige mag duidelijk zijn. Eerder deze week postte Calvin Harris op zijn Instagram pagina een video waar de Mac Pro in zijn studio (per ongeluk) te bezichtigen was.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer