Appleweetjes

Apple lanceert 16 inch MacBook Pro

De geruchten bleken deze keer volledig te kloppen. Apple heeft zonet de 16 inch MacBook Pro aangekondigd.

Het 16 inch model vervangt meteen de bestaande 15 inch versie. De nieuwe MacBook Pro heeft een Retina scherm met een helderheid van 500 nits en is voorzien van een Intel Core i9 processor. Volgens Apple is de nieuwe MacBook Pro tot 2,1 keer zo snel als een quad-core MacBook Pro.

De MacBook Pro is voorzien van een Magic Keyboard en heeft een vernieuwd schaarmechanisme met een key travel van 1 mm. De Touch Bar kan uiteraard niet ontbreken maar gelukkig heeft Apple op het toetsenbord wel een afzonderlijke Escape toets geplaatst. Ook de pijltjestoetsen staan terug in de vertrouwde omgekeerde T-vorm zodat je eenvoudig kan navigeren.

Apple heeft veel aandacht aan de audio geschonken. De MacBook Pro is voorzien van maar liefst zes speakers die een grandioos stereogeluid produceren. Twee force-cancelling woofers moeten de systeemtrillingen aanzienlijk verminderen. Daarnaast zijn er drie microfoons ingebouwd met studio kwaliteit.

Apple is erin geslaagd om de batterijprestaties nog verder te verbeteren. Je zou er maar liefst 11 uur lang draadloos mee kunnen internetten en video’s kijken.

De 16 inch MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf 2699 euro. Meer informatie vind je op deze pagina.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer