Appleweetjes

Apple zou vandaag 16 inch MacBook Pro lanceren ter vervanging van 15 inch model

Volgens Bloomberg kunnen we vandaag een aankondiging verwachten van Apple. Het bedrijf zou namelijk plannen hebben om vandaag de 16 inch MacBook Pro voor te stellen aan het grote publiek.

Geruchten over een 16 inch MacBook Pro bestaan er al een tijdje. Door de randen rondom het scherm te verkleinen heeft Apple de MacBook Pro kunnen voorzien van een groter scherm zonder de behuizing opmerkelijk te moeten vergroten.

Het 16 inch scherm heeft een resolutie van 3072 x 1092 en is afkomstig van LG. Verder is de MacBook Pro voorzien van een Touch ID sensor.

Het toetsenbord zou opnieuw een fysieke ESC toets hebben. Maar misschien belangrijker om te weten is dat dit model zal uitgerust zijn met een nieuw type toetsenbord. Het vernieuwd toetsenbord maakt opnieuw gebruik van het schaarmechanisme. Apple zou de levensduur van dit mechanisme sterk verbetert hebben. Daarnaast hebben ze een manier gevonden zodat de ruimte om de toetsen in te drukken groter is. Apple zou hiervoor werken met een glasvezel dat zorgt voor extra stevigheid.

Apple zou plannen hebben om het 15 inch model van de MacBook Pro te vervangen door het 16 inch model. De prijs van de nieuwe 16 inch MacBook Pro zou praktisch hetzelfde zijn als de 15 inch variant en zal beginnen vanaf 2699 euro.

Eerder was al bekend dat Apple deze week in New York City kleine privé persbijeenkomsten hield. Vermoedelijk hebben diverse media bedrijven al een eerste kennismaking met deze MacBook Pro mogen maken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer