Appleweetjes

Vernieuwde Mac Pro zal in december verkrijgbaar zijn

Naast het nieuws dat vandaag Apple de 16 inch MacBook Pro zal lanceren wist Bloomberg nog te melden dat de vernieuwde Mac Pro volgende maand verkrijgbaar zal zijn.

Apple presenteerde op WWDC 2019 al de vernieuwde Mac Pro met de belofte dat deze later in het jaar verkrijgbaar zal zijn. Die belofte komt Apple na. Het vorige Pro model werd overigens ook in december gelanceerd. Om exact te zijn op 18 december 2013.

De vernieuwde Mac Pro is een tower model computer. Als optie kan je onderaan de machine wieltjes monteren. Dankzij de handgrepen bovenaan is het toestel hiermee uiterst mobiel.

De machine is voorzien van een compleet nieuwe Intel Xeon processor. Het topmodel zal voorzien zijn van maar liefst 28 cores. Het vermogen hiervan is maximaal 300 watt. Dankzij een gigantisch koelelement is het vermogen steeds beschikbaar.

De nieuwe Mac Pro heeft twee Thunderbolt 3-poorten, twee USB-A-poorten en een 3,5 mm audio-aansluiting. PCI-uitbreiding is opnieuw beschikbaar bij de Mac Pro. Er zijn maar liefst acht interne PCIe-slots. Vier double-wide slots, drie single-wide slots en één extra half-length slot. Hierdoor is deze Mac een machine dat bijzonder goed uit te breiden is.

De Mac Pro zal beschikbaar zijn in de herfst. Prijzen beginnen vanaf 5999 dollar voor een 8 core versie met 32GB RAM geheugen en 256GB SSD opslagcapaciteit.

UPDATE: Apple heeft bevestigd dat de Mac Pro en het bijhorende scherm Pro Display XDR in december beschikbaar zullen zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer