Appleweetjes

Apple verwijdert vaping apps uit de App Store

Apple heeft besloten om alle apps die het gebruik van de e-sigaret promoot te verwijderen uit de App Store. Die beslissing komt er naar aanleiding van een Amerikaans overheidsrapport. In het rapport staat te lezen dat de dood van 42 mensen in Amerika rechtstreeks in verband kan worden gebracht door het gebruik van de e-sigaret.

Ook in ons land heeft de e-sigaret zijn eerste dodelijk slachtoffer gemaakt. De Europese Vereniging van Longartsen geeft opnieuw een negatief advies voor het gebruik van de e-sigaret.

Apple zou in totaal 181 apps met betrekking to e-sigaretten hebben verwijdert uit de App Store. Door middel van deze apps kon je bij bepaalde types van een e-sigaret de temperatuur en/of kleur regelen.

Tegenover nieuwssite Axios liet Apple weten dat de App Store een veilige plek voor iedereen moet zijn.

We besteden veel zorg aan het samenstellen van de App Store als een vertrouwde plek voor klanten, met name jongeren, om apps te downloaden. We evalueren apps continu en raadplegen de nieuwste gegevens om risico’s voor de gezondheid en het welzijn van gebruikers te bepalen. “

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer