Appleweetjes

Duitsland wil dat Apple nfc-chip openstelt voor andere betaaldiensten

De Duitse regering wenst dat Apple het gebruik van de nfc-chip in hun iPhones openstelt voor andere financiële partijen. Het voorstel van deze wetswijziging is ondertussen al goedgekeurd door een grote meerderheid van de Bondsdag-politici. De wetswijziging moet nu nog worden aangenomen door de Federale Raad.

Van zodra de nieuwe wet van kracht wordt zou Apple de nfc-chip toegankelijk moeten maken voor andere betaaldiensten. In ruil hiervoor mag Apple een redelijke vergoeding vragen wat overeen zou komen met maximaal 0,3% van de transactie. Hoeveel Apple nu vraagt voor het gebruik van Apple Pay is niet geweten. Weliswaar zijn er geruchten dat Apple ongeveer 0,1% van de transactie als vergoeding vraagt.

De nieuwe Duitse wetgeving vernoemt Apple niet specifiek. Maar bij Android kan de nfc-chip wel gebruikt worden door andere betaaldiensten en is deze niet zoals bij Apple Pay exclusief voor Google Pay.

Apple zegt verrast te zijn door deze ontwikkelingen en vreest dat een dergelijke maatregel de privacy en de veiligheid van de financiële gegevens van hun gebruikers in gevaar kan brengen. Ze wensen dan ook in gesprek te gaan met de Duitse overheid om de werking van Apple Pay uitvoerig uit te leggen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer