Appleweetjes

Apple verwacht aanstaande woensdag hoog bezoek in hun Amerikaanse fabriek

Werknemers die tewerkgesteld zijn bij de Apple fabriek in Austin, Texas zullen eerstdaags van hun verantwoordelijke de opdracht krijgen om een grondige schoonmaakactie rondom hun werkvloer te houden. Reden hiervoor is dat aanstaande woensdag hoog bezoek langskomt. Niemand minder dan President Trump komt samen met Tim Cook een kijkje nemen hoe de Mac Pro in deze fabriek wordt geassembleerd.

In 2013 had Apple besloten om opnieuw te starten met de productie van Mac-computers in Amerika. Werknemers van de fabriek die gevestigd is in Texas assembleerde de Mac Pro. De onderdelen hiervan werden wel nog geproduceerd in China. Een tijdje na de voorstelling van de nieuwe Mac Pro had Apple besloten om de productie van deze Mac opnieuw te verhuizen naar China. Deze beslissing viel niet in goede aarde bij President Trump en deze besloot dan maar meteen om geen voorkeursbehandeling aan Apple te geven. Alle computeronderdelen die de fabrikant laat maken in China zullen een importheffing krijgen.

Ondertussen heeft Apple die beslissing teruggedraaid. De Mac Pro zal nog steeds geproduceerd worden in de Amerikaanse fabriek. Daarop besliste de Trump-administratie om Apple diverse tariefvrijstellingen te geven voor onderdelen van de Mac Pro die nog steeds worden geïmporteerd uit China.

Apple zou ondertussen zelfs een pro Trump lobbyist hebben ingehuurd om de relatie met President Trump te verbeteren. Op die manier wordt getracht om nog tariefvrijstellingen te verkrijgen. Om President Trump nog meer te overtuigen dat Apple de nodige inspanningen realiseert om jobs in Amerika te creëren is er een werkbezoek gepland. Woensdag 20 november zal Tim Cook samen met de President de fabriek in Texas bezoeken. Zo kan Trump met zijn eigen ogen zien hoe Amerikaanse werknemers een Mac Pro assembleren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer