Appleweetjes

13 inch MacBook Pro met vernieuwd toetsenbord wordt verwacht in eerste helft van 2020

Toen Apple de 16 inch MacBook Pro vorige week lanceerde was het meteen duidelijk dat het Magic Keyboard zijn weg naar alle nieuwe MacBooks zou krijgen.

Dat vernieuwd toetsenbord maakt opnieuw gebruik van het schaarmechanisme. Dit mechanisme heeft zijn diensten al jaren bewezen en werd gebruikt voor het vlindertoetsenbord zijn intrede nam. Apple zou de levensduur van het schaarmechanisme hebben verbetert. Daarnaast hebben ze een manier gevonden om de ruimte voor de toetsen in te drukken meer ruimte te geven. Apple zou hiervoor werken met een glasvezel dat zorgt voor extra stevigheid.

Al meer dan een jaar geleden begonnen de eerste geruchten dat Apple hun toetsenborden zou verbeteren. Een paar maanden later werd het meer en meer duidelijk dat de 16 inch MacBook Pro de eerste Mac zou zijn met een vernieuwd toetsenbord en dat niet veel later andere Macs zouden volgen.

Volgens bronnen van Digitimes zou Apple al in de eerste helft van 2020 de 13 inch MacBook Pro voorzien van het Magic Keyboard. Volgens dezelfde bronnen zou de fabrikant wel hetzelfde schermformaat van 13,3 inch gebruiken. Toch kan het nog best zijn dat Apple ook op dit model de schermranden verkleint zodat er een 14 inch scherm ingebouwd kan worden. Al blijft het afwachten wat Apple exact gaat doen.

De bekende analist Ming-Chi Kuo had eerder al aangekondigd dat andere MacBooks in 2020 het vernieuwde toetsenbord zou krijgen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer