Appleweetjes

Belgische Google Assistent nu beschikbaar op je Sonos speaker

In Nederland was het al een tijdje mogelijk om de Google Assistent te gebruiken op een Sonos speaker. Belgische gebruikers moesten nog even wachten. Al was het via een trucje al wel mogelijk om deze te gebruiken.

Ondertussen heeft Sonos niet stilgezeten en heeft het de Google Assistent beschikbaar gemaakt voor zijn Belgische klanten.

Om gebruik te maken van de Google Assistent met Sonos moet je in het bezit zijn van een Sonos speaker dat voorzien is van stembediening. Om de digitale spraakassistent te installeren open je de Sonos app en tik je rechtsonder op ‘Meer…‘ en kies dan voor ‘Spraakservices‘. Daarna tik je op ‘Google Assistent‘ en volg de installatieprocedure.

Sinds mei 2019 kondigde Google de Belgische versie van de Google Assistent aan. Wie had gehoopt dat de spraakassistent onze Vlaamse taal machtig is moeten we teleurstellen. Voorlopig maakt men gebruik van de Nederlandse versie. Maar Google verzekerde ons dat er druk gewerkt wordt aan de Vlaamse variant. Momenteel houdt men wel rekening met de Vlaamse taalgebruiken zodat de spraakassistent goed begrijpt wat je bedoelt.

Dankzij de integratie die Sonos nu beschikbaar heeft gesteld kan je de Belgische Google Assistent op je Sonos speaker gebruiken.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer