Appleweetjes

Apple gaat nieuwe generatie media apps ontwikkelen voor Windows

Apple ontwikkelt de dag van vandaag nog steeds software voor het Windows platform. Vandaag de dag is dat vooral nog iTunes en iCloud Utilities. Maar met de komst van macOS Catalina is iTunes opgesplitst in aparte applicaties zoals Muziek, TV en Podcasts. Enkel voor Windows bleef de app iTunes nog voortbestaan.

Maar Neowin ontdekte een vacature waaruit blijkt dat Apple op zoek is naar ontwikkelaars die willen meewerken aan een nieuwe generatie media apps voor Windows. Het kan dus best zijn dat op termijn iTunes voor Windows net zoals bij macOS zal opgesplitst worden in aparte apps.

Apple is op zoek naar ontwikkelaars met ervaring in het UWP platform. UWP staat voor Universal Windows Platform. Applicaties die op dit platform geschreven zijn kunnen dus naast Windows ook werken op een Xbox One console.

Apple besteedt de laatste tijd veel aandacht aan hun diverse diensten zoals Apple Music, Apple TV+, iCloud,… Het is dus logisch dat apps voor toegang tot deze diensten ook op het Windows platform zullen verschijnen. Enkel op die manier kan Apple deze voor een breed publiek beschikbaar stellen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer