Appleweetjes

Apple gaat toekomstige updates anders testen

Het mag duidelijk zijn dat Apple de handen vol heeft om bugs in iOS 13 op te lossen. Na de release van iOS 13.0 op 19 september zijn er al liefst 8 nieuwe updates gekomen. Deze hoeveelheid van updates is trouwens een primeur voor Apple.

Het zijn gewoon veel te veel updates in korte tijd. Zoiets moet gewoon beter en dat beseft Apple ook. Volgens een nieuw rapport zou de fabrikant de nodige maatregelen treffen om bij toekomstige releases zoals iOS 14 dit probleem op te lossen.

Bij toekomstige releases zou Apple nieuwe functies die nog niet volledig zijn afgewerkt standaard uitgeschakeld houden. Via een speciaal menu kunnen deze beta functies wel ingeschakeld worden zodat ze toch nog getest kunnen worden.

Door de nieuwe aanpak zouden test toestellen nog steeds goed bruikbaar moeten zijn. Bij de vorige testperiode van iOS 13 hadden veel beta gebruikers last dat hun toestel niet betrouwbaar meer was. Apple voegde namelijk zoveel mogelijk nieuwe functies toe terwijl de meeste nog niet afgewerkt waren. Dat zorgde namelijk voor veel problemen en de nodige frustraties.

Momenteel heeft Apple de neiging om steeds bij een jaarlijkse update zoveel mogelijk nieuwe functies in één keer te lanceren. Maar we zien hier stilaan verandering inkomen. Apple voegt geregeld al nieuwe functies toe bij een tussentijdse update. Met iOS 11.4 voegde Apple de functie ‘Berichten in de iCloud’ toe en met iOS 13.2 kregen we de Deep Fusion functie erbij.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer