Appleweetjes

Apple Kaarten krijgt ‘Dichtbij’ functie in België

Apple Kaarten heeft al een tijdje de handige functie ‘Dichtbij’. Door middel van die functie kan je snel zien welke interessante locaties er in de buurt zijn. Je kan snel zoeken naar restaurants, parkings, banken, treinstations,…

De ‘Dichtbij’ functie is niet nieuw. In Nederland is deze functie al voor meer dan vier jaar beschikbaar. Het was al wel mogelijk om zelf een categorie in te voeren waardoor dergelijke plaatsen in je buurt werden gezocht. Maar nu is de ‘Dichtbij’ functie effectief geactiveerd in België. Hierdoor worden er in de Kaarten app enkele categorie suggesties getoond die je helpen met het zoeken naar een interessante locatie. De functie werkt overigens ook in Apple CarPlay en op de Apple Watch.

Om de ‘Dichtbij’ functie te gebruiken open je de Kaarten app en tik op je de zoekbalk. Daarna zullen er enkele categorieën getoond worden die gezocht kunnen worden in het getoonde gebied. Je kan een gewenste locatie zowel op de kaart als in de lijst aantikken voor meer informatie.

De ‘Dichtbij’ functie kan je gebruiken in de landen waar dit wordt ondersteunt. Momenteel is dat Australië, Canada, China – vasteland, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Japan, Nederland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zwitserland en nu ook België. Vreemd genoeg heeft Apple hun support pagina nog niet aangepast met deze nieuwe informatie.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer