Appleweetjes

2020 iPhones krijgen nieuwe schermformaten en dunnere OLED schermen

Apple heeft plannen om in 2020 de schermformaten van de OLED schermen bij de iPhones lichtjes te wijzigen. Volgens het Koreaanse ETNews zal Apple gebruik maken van de volgende schermformaten: 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch.

Daarnaast zullen de zogenaamde iPhone 12 en iPhone 12 Pro gebruik maken van een Y-OCTA OLED scherm van Samsung. Dergelijke schermen hebben een geïntegreerde touchbediening waardoor de productiekosten een stuk lager zijn. Een ander voordeel is dat het scherm dunner zal zijn.

Door gebruik te maken van dergelijke schermen heeft Apple opnieuw iets meer ruimte in de iPhones. De fabrikant kan ervoor kiezen om de nieuwe iPhones opnieuw iets dunner te maken of deze extra ruimte te gebruiken voor meer batterijcapaciteit. Bij de iPhone 11 en iPhone 11 Pro heeft Apple gekozen om de toestellen iets dikker te maken om deze te voorzien van een grotere batterij.

Volgens de geruchten zullen de schermformaten lichtjes wijzigen. De iPhone 12 Pro krijgt een 5,4 inch scherm in plaats van een 5,8 inch dat de iPhone 11 Pro nu gebruikt. De iPhone 12 Pro Max wordt voorzien van een 6,7 inch. Dat is een kleine vergroting in vergelijking met de iPhone 11 Pro Max dat nu een 6,5 inch scherm gebruikt.

De iPhone 12 zal dezelfde schermgrootte krijgen zoals de iPhone 11. Het 6,1 inch scherm voor deze iPhone zal zowel door Samsung als LG worden geleverd. Opmerkelijk is wel dat Apple deze keer heeft gekozen om gebruik te maken van een OLED scherm in plaats van een LCD scherm.

Het is trouwens niet de eerste keer dat we dergelijke geruchten horen. Al in april wisten we dat Apple plannen heeft voor nieuwe schermformaten en dat het onderzoekt hoe het de Y-OCTA scherm kan integreren in zijn producten.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer