Appleweetjes

Apple lanceert volgend jaar 4 nieuwe iPhones voorzien van OLED en 5G

Volgens nieuwe geruchten zou Apple plannen hebben om volgend jaar maar liefst vier nieuwe iPhones te lanceren. Opmerkelijk is dat alle iPhones voorzien zullen worden van een OLED scherm en ondersteuning krijgen voor het 5G netwerk.

Het is analist Samik Chatterjee die vermoedt dat Apple volgend jaar vier nieuwe modellen zou lanceren. Eén iPhone met een schermgrootte van 5,4 inch, één iPhone met een 6,7 inch scherm en maar liefst twee iPhones met een 6,1 inch scherm. De topmodellen, de 6,7 inch en één van de 6,1 inch zijn voorzien van drie camera’s en krijgen ondersteuning voor mmWave frequenties. Bij het gebruik van mmWave of millimetergolf frequenties heeft het signaal maar een bereik van slechts een paar honderd meter. Maar dankzij de hogere frequentie kan dan weer een veel hogere snelheid behaalt worden met het 5G netwerk.

De andere iPhones zijn voorzien van twee camera’s en krijgen ondersteuning voor het 5G netwerk zonder de mmWave frequenties. Ze maken namelijk gebruik van de lage frequentiebanden (sub 6 GHz) waarmee tot 10 maal hogere snelheden te halen zijn dan met het huidige 4G netwerk.

Apple zou gebruik maken van de Qualcomm X55 modem in al zijn nieuwe iPhones. Deze modem biedt de ondersteuning voor zowel de sub 6 GHz frequentie alsook de mmWave frequenties. Maar om de prijs te drukken zou Apple bij sommige modellen de nodige mmWave antenne achterwege laten.

De analist vermoedt ook dat Apple in 2021 tweemaal per jaar een iPhone zou aankondigen. Tot nu toe heeft Apple steeds 1 nieuwe iPhone per jaar geïntroduceerd. De enige uitzondering hierop was voor de iPhone SE. Door meerdere keren per jaar vernieuwingen aan de iPhone te introduceren zou Apple beter moeten kunnen concurreren met de concurrentie.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer